Andrew Lippa - Muziek & Liedteksten

Opleiding

Andrew Lippa werd geboren in Leeds, Engeland, maar groeide op in de buitenwijken van Detroit. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Michigan.

Theater

Andrew Lippa schreef de muziek en de teksten voor de musicals Big Fish (2013), The Addams Family (2010), Asphalt Beach (2006), The Little Princess (2004), The Wild Party (2000), drie nieuwe nummers voor de Broadway-versie van You're A Good Man, Charlie Brown (1999) en john & jen (1995)

Zijn oratorium I Am Harvey Milk ging op 22 oktober 2013 in première door het San Francisco Gay Men's Chorus en de opname bereikte nummer 2 in de iTunes Classical Chart.  Lippa schreef eveneens de muziek voor de Broadway-productie van Aaron Sorkin’s toneelstuk The Farnsworth Invention (2007).

Overig

Andrew Lippa is sinds 1999 de vaste dirigent van Broadway diva Kristin Chenoweth. Daarnaast heeft hij als zanger op vele locaties in New York opgetreden, als gastartiest in 2005 op het Adelaide Cabaret Convention in Adelaide, Australië en is hij te horen op de CD’s The Sondheim Album en If I Sing.

Prijzen

Andrew Lipa werd voor de muziek van The Addams Family genomineerd voor een Tony Award en voor de muziek van You’re A Good Man Charlie Brown voor een Grammy Award. Hij ontving de Drama Desk Award for Outstanding Music en een Outer Critics Circle Award voor The Wild Party.

 

Terug
Andrew Lippa -Muziek & Liedteksten
Bekend van:
  • Big Fish
  • The Wild Party
  • I Am Harvey Milk
  • You’re A Good Man Charlie Brown
  • The Little Princess
  • john & jen