Irene Kuiper als Oma Eudora

Oma Eudora woont al jaren lang op zolder bij de familie Addams. Niemand weet haar leeftijd, laat staan wiens moeder ze nou eigenlijk is. Worstelt graag met krokodillen, creëert haar eigen kleding, is nog nooit in haar leven naar de kapper geweest en brouwt magische drankjes met allerlei ‘natuurlijke’ ingrediënten. Ze is dol op haar beide kleinkinderen (al weet ze niet helemaal zeker of het wel haar kleinkinderen zijn…).

Theater

Dit seizoen speelde Irene de rol van Edith Piaf in In Bed Met Dietrich en Piaf, een voorstelling die zij zelf, samen met Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte ontwikkelde en die werd geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen. Daarvoor was Irene o.a. te zien in Harrie Babba, een komedie van Jon van Eerd.  Irene speelde in musicals als Billy Elliot (2014-2015), Sister Act (2013-2014), Cabaret (Fräulein Kost), Les Misérables (Madame Thénardier), Saturday Night Fever (Flo Manero), Als Op Het Leidseplein (Heintje Davids) en vele andere muziektheaterproducties zoals From Berlin to Broadway with Kurt Weill  en Bernarda Alba. Zij speelde in verscheidene toneelstukken als Letters Home (Sylvia Plath) en de komedie Boeing Boeing (Bertha de huishoudster) en maakte jarenlang op basis van improvisatie verschillende maatschappelijk relevante toneelstukken bij o.a. het Werkteater.  Zij was in 2004 mede-oprichtster van De Nel Theaterproducties waar zij onlangs In bed met Dietrich en Piaf produceerde, maar ook eerdere nieuwe toneelstukken uitbracht als Overgang en Denk aan Mij.

Televisie

Irene speelde drie seizoenen in de serie Topstars en deed door de jaren heen gastrollen in o.a. Oppassen, GTST, Lekker Lang Lusse, Vrienden Voor Het Leven, Vrouwenvleugel en onlangs nog in Danni Lovinski en Kosmoo.

Prijzen

In 2006 ontving Irene een John Kraaijkamp Musical Award voor haar rol van Heintje Davids in Als op het Leidseplein in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol in een Kleine Musicalproductie.

Overige

Irene spreekt tekenfilms en commercials in, geeft dramaworkshops en tekstinterpretatie en regisseerde 10 jaar lang voorstellingen voor en door pubers en is als bestuurslid actief in vele theaterstichtingen, culturele organisaties en maatschappelijke initiatieven en verleende haar medewerking aan diverse culturele buurt- en kunstprojecten.

 

Terug
I haven't used this battleaxe since the taxman was here! -Eudora
Bekend van:
  • In bed met Dietrich en Piaf
  • Billy Elliot
  • Harrie Babba
  • Sister Act
  • Les Misérables
  • Topstars