Marjolein Teepen als Wednesday Addams

Wednesday Addams is de ultieme ‘Princess of Darkness’. Ze is slim, intelligent, heeft grote moeite met het tonen van een lach op haar bleke gelaat, maar diep in de krochten van haar zwarte ziel schuilt ook ergens een gevoelige jonge vrouw. Ze speelt met onthoofde poppen, is handig met de kruisboog, fokt vogelspinnen en houdt ervan om haar broertje liefdevol te martelen. Voelt zich vooral op haar gemak in de donkere lichtdichte kerkers onder het huis.

Opleiding

Marjolein volgde van 1991 tot 1995 de vooropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en van 1996 tot 1999 het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen. In 2010 behaalde ze haar diploma voor de Post Graduate Musical Theatre opleiding aan The Mountview Academy of Theatre Arts in Londen.

Theater

Marjolein Teepen was ze te zien in Tijl Uilenspiegel, Belle en het Beest, Een Midzomernachtsdroom, De Klokkenluider van de Notre Dame, Alice in Wonderland (Alice), Sweet Charity, Cats, Evita (Evita alternate), Man van la Mancha (Dulcinea/Aldonza), Musical Classics 2012 (solist) en de Nederlandse en Belgische versie van We Will Rock You (Scaramouche). In de Duitstalige versie van deze rockmusical was Marjolein te zien als understudy Scaramouche, Killer Queen en Ozzy. Marjolein werkte mee aan de dansmusical Flashdance (Tess) en speelde de rol van Mieke in de nieuwe Nederlandse musical De Kleine Blonde Dood. In Kiss of a Spiderwoman speelde ze de titelrol en ze nam aansluitend de rol van Beggerwoman op zich in Sweeney Todd.

Televisie

Marjolein werd derde in het AVRO programma Op Zoek Naar Evita en ze werkte mee aan When Joseph Meets Evita.

Overig

Marjolein ontving in 2003 een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent voor haar rol als Katelijne in Tijl Uilenspiegel, werd in 2011 genomineerd voor Beste Vrouwelijk Hoofdrol voor haar rol in We Will Rock You en in 2017 ontving ze de John Kraaijkamp Musical Award voor haar rol in Sweeney Todd.

Terug
I'm going to electrocute him. -Wednesday
Bekend van:
  • Sweeney Todd
  • We Will Rock You
  • De Kleine Blonde Dood
  • Flashdance
  • Tijl Uilenspiegel
  • Op zoek naar Evita