Michiel van der Zijde - Technische supervisie en productie

Opleiding

HTS opleiding elektrotechniek

Theater

Michiel begon bij jeugdtheater gezelschap Peter Pan Producties en was o.a. technisch verantwoordelijk voor het licht bij Pinkpop, World Liberty Concert, Jean Michelle Jarre tijdens een concert op de Eiffeltoren en het clubconcert van de Rolling Stones in Paradiso. Hij werkte aan mee aan talloze voorstellingen, concerten en evenementen, waaronder Joe de Musical, Kuifje De Zonnetempel, Tita Tovenaar, Grace, Kruimeltje, Annie, Les Indes Galantes, Bharati, Umoja, Peter en de Wolf, Santa, Mayumana, Rembrandt, U Bevindt Zich Hier en de openingen van Amsterdam Arena, Betuwe Route, Evoluon en Grolsch Brouwerij.

Overig

Michiel was als technisch coördinator verantwoordelijk voor de inrichting van HollandRama in het openluchtmuseum Arnhem, Nederlands Spoorwegmuseum, The Amsterdam Convention Factory, M-lab, en De Theaterfabriek. Voor de Efteling coördineerde hij de techniek van theatervoorstellingen en ontwierp en coördineerde hij de podia en faciliteiten voor de Winter- en Zomer Efteling. Hij werkte als wereldwijd productmanager voor Prolyte en was betrokken bij OTRII, de wereldtournee van Beyoncé en Jay-Z. Michiel geeft trainingen op het gebied van veiligheid in de entertainmentwereld en doceert Technisch Productie aan de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam en de HKU.

Prijzen

Een aantal projecten waar Michiel technisch verantwoordelijk voor was zijn bekroond met een prijs waaronder HollandRama en de opening van de Grolsch Brouwerij.

Terug
Michiel van der Zijde -Technische supervisie en productie
Bekend van:
  • Joe de Musical
  • Kuifje De Zonnetempel
  • Tita Tovenaar
  • Grace
  • Kruimeltje
  • Annie