Miriam Venema - Ensemble

Opleiding

Miriam Venema studeerde af aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten richting Musicaltheater. In 2013 studeerde ze af aan het Conservatorium van Tilburg waar ze de Master of Music- opleiding volgde. Ze kreeg les van Brigitte Odett, Roeland Vos, Ivar Costenoble en Marc Krone. 
Tevens volgde ze masterclasses van Helmert Woudenberg en Anne-Wil Blankers. 
In 2017 is Miriam gestart met de opleiding Universal Voice System van Alberto ter Doest, waarbij ze hoopt haar bevoegdheid tot zangdocent te behalen.
Ze krijgt zangles van Edward Hoepelman en Alberto ter Doest.

Theater

Miriam was te zien in Soldaat van Oranje waar ze onder andere understudy was voor de rollen Tessa en Ada, Speelde haar eigen geschreven voorstelling Als Ze Me Missen (regie: Brigitte Odett) in het M-lab in Amsterdam en het Theater Boulevard Festival in Den Bosch. Miriam was te zien in de voorstellingen Love Story en Warhorse, waarin ze veelvoudig te zien was in de vrouwelijke hoofdrol.

Televisie

Miriam was op de Musical Sing-a-Long uitzendingen vanaf de Uitmarkt te zien in de blokken van Soldaat van Oranje, Sister Act en Kiss of the Spider Woman.

Prijzen

In 2011 was Miriam met haar voorstelling Van Een Titel Is Het Nooit Gekomen genomineerd voor de ‘Jacques de Leeuw Toptalent’ prijs.

Overig

Miriam is ook werkzaam als coach voor vierdejaars Fontys Musicaltheater studenten en als regie-assistent bij verschillende voorstellingen zoals Alles Went Behalve Een Vent (regie Floor Maas) en In bed met Dietrich & Piaf (regie Daniel Cohen)

Ook organiseert ze elk jaar een serie concerten. Samen met muzikale collega’s en vrienden uit het vak zingt ze op de Zomer- en Winterconcerten in Amsterdam en Zwolle.


Terug
Bekend van:
  • Soldaat van Oranje
  • Als Ze Me Missen
  • Love Story
  • Warhorse
  • Sister Act
  • Van Een Titel Is Het Nooit Gekomen