Raymond Paardekooper als Lurch

Lurch is sinds mensenheugenis de butler van de Addams Family, is trots op zijn werk en ziet er altijd netjes gekleed uit. Speelt in zijn spaarzame vrije tijd orgel en klavecimbel. De hand Thing is zijn allerbeste vriend en met haarbol Cousin Itt mag hij graag een spelletje schaak spelen. Hij voelt zich zeer verantwoordelijk voor zijn ‘kleine’ Wednesday (ook al zie je daar helemaal niets van…).

Opleiding

Van 1994 tot en met 1997 studeerde Raymond aan de Academie voor Drama van de Fontys Hogeschool Eindhoven als acteur/docent drama. 

Theater

De afgelopen 2 jaar was Raymond te zien in Soldaat van Oranje als Van ‘t Sant. Raymond was al eerder betrokken bij deze productie en speelde van 2012 tot 2014 de rol van Victor en was understudy Chris, Anton en van ‘t Sant. Ook vertolkte hij rollen in onder meer De Tweeling, War Horse, Kruimeltje en Ciske de Rat de musical.

Televisie / Film

Raymond speelde gastrollen in de televisieseries Moordvrouw, GTST, Love Hurt en Gerede Twijfel en verleende zijn medewerking aan de speelfilms Bankier van het VerzetHeer en Meester de film, Vast (winnaar Gouden Kalf 2011 Beste Televisiedrama) en Onder Ons. Tevens is Raymond te zien in een aantal commercials.

 

 

Terug
Uh-h-h-h-uh! -Lurch
Bekend van:
  • Soldaat van Oranje
  • De Tweeling
  • War Horse
  • Ciske de Rat
  • Kruimeltje